Добре дошли в нашето Училище по парапланеризъм! Поздравяваме Ви, за желанието да се научите да летите.

При нас ще получите качествена теоретична и практическа подготовка.

Курсът е с продължителност от 60 часа на теоретичната подготовка и 21 на летателната. 15 часа от тези 21 са полети с инструктор, а 6 самостоятелни. Това са минималните часове по програмата за обучение. Ако се налага могат да бъдат увеличение по желание на курсиста или преценка на обучаващия.

Обучението се провежда на одобрена за обучение, от АСАБ, летателна площадка.

Въздухоплавателното средство и екипировката необходими за обучението Ви, са най-качествените. Можете да разчитате на оборудването, на което ще се обучавате, на 100%.  Така ще се съсредоточите единствено в развитие на Вашите умения и знания.

Ще ви научим да бъдете безопасни за себе си и за другите ползватели на въздушното пространство.

След завършване на курса следва полагане на теоретичен и практически изпити, пред полетен изпитващ. При успешно покриване ще получите национално свидетелство за любител пилот на моторен парапланер  NPPL(M)PPG – national personal pilot license (microlight) powered paraglider. То се издава от ГД ГВА (Главна дирекция Гражданска въздухоплавателна администрация) и ви дава право законно да летите във въздушното пространство на Република България.

Ако имате собствено въздухоплавателно средство, което е регистрирано в ГД ГВА и има валидна летателна годност, то Вие можете да бъдете обучен/а на него.

Ако не разполагате с личен и регистриран летателен апарат, то обучението Ви ще се проведе на някой от нашите, сертифицирани за целта, моторни парапланери.

Пълна представа за процеса на обучение, в нашето училище по парапланеризъм, ще придобиете като се запознаете с Програмата за обучение на пилоти в клас моторизирани парапланери. Тя  е разработена от Асоциация на свръх леката авиация в България (АСАБ) и е нейна интелектуална собственост. За да започнете курс на обучение по тази програма трябва първо да станете член на асоциацията. Това можете да направите , като посетите сайта www.bgmaa.org

Необходима е и Медицинска декларация, попълнена от личния ви лекар.

Ако искате да се запознаете с основните правила за полетите във въздушното пространство на България, можете да го направите като прочетете този полезен Наръчник.

Следвайте мечтите си и се научете да летите! Очакваме ви!