Паратрайк Земна пчела 5

Това е вторият от серията “Земна пчела” моторни парапланери – паратрайкове на сертифицираният по DULV производител на въздухоплавателни средства “Екстрийм Юнивърс” ООД.

Този моторизиран парапланер е наследник на предходния, изключително успешен модел Земна пчела 4

Както при предходния, така и при този модел използваме четириколесно шаси. Тази формула се доказа като изключително успешна при предходния модел. Благодарение на четирите си колела този моторизиран парапланер е изключително стабилен по време на излитане и кацане.  Стабилността му на земята се доказва, когато се наложи да излитате или кацате при наличие на страничен вятър.

И този модел е оборудван с балистична спасителна система GRS 6.

За да създадем този паратрайк не променихме почти нищо от предшественика му. Работещият модел приложихме и при разработката на следващия паратрайк от серията, а именно Земна пчела 6 

Пилотът се чувства комфортно на мястото си и има достатъчно пространство, за да се движи спокойно. И пасажерът и пилотът са предпазени, като предпазителят над главата на пътника му осигурява защита дори при странично преобръщане.

Обезопасителните колани на двете седалки са от лидерите в областта си “Schroth” и осигуряват сигурност и комфорт. Лесно могат да бъдат настройвани дори по време на полет. Задната седалка е по – високо от предната, което осигурява по – добра видимост. За допълнително удобство на пилота , облегалката му е с възможност за регулиране от 75 до 90 градуса на ъгъла спрямо седалката.

Спасителната система  на Паратрайк земна пчела е от последно поколение Galaxy Sky. Разполага с две ръчки за активиране на ракетата – извеждаща контейнера със запасния парашут. Едната се намира долу в ляво до предната седалка, а другата долу в ляво до задната. Това позволява лесен достъп и възможност за активиране от двете места. Системата е защитена посредством 3 предпазни щифта от нежелано задействане, които пилотът отстранява преди полета.

Лесен за управление и много сигурен паратрайк – това е Земна пчела 5!