Паратрайк Земна пчела 4

Това е първият от серията “Земна пчела” моторни парапланери – паратрайкове на сертифицираният по DULV производител на въздухоплавателни средства “Екстрийм Юнивърс” ООД.

Ходовата част е снабдена с 4 колела за стабилност при излитане и кацане. Броят на колелата и техните характеристики позволяват да се излита и каца с по – големи скорости сравнено с триколесните варианти на трайкове. Повишена е стабилността при страничен вятър.

Гумите са по-широки от стандартните, което осигурява още по голяма стабилност при движение по земята и увеличава изборът ви на места за излитане и кацане.

Спирачната система на трайка управлява едновременно задните две колела, посредством дискови спирачки. Спирачката се задейства с левият крак. За разлика от други паратрайкове, с монтирана на предното колело спирачка, тук можете спокойно да използвате цялата спирачна сила , без да се притеснявате, че ще загубите контрол при приземяване.

Електрическият стартер можете да задействате от ръчката за управление или от контролното табло. Всички уреди и инструменти за контрол работата на двигателя , като горивна помпа, смукач, авариен кран за горивото, крачна газ, ръчна газ, оборотомер, температура на двигателя, предпазители и ключове са лесно достъпни по време на полет.