История на “Екстрийм Юнивърс” ООД
През 2007 г. Иван Банков – нашият управител, конструира и построи първия, двуместен, български паратрайк. Това е и нашата първа машина, която нарекохме “Bumblebee II-2” (Жужаща пчела).
Не след дълго започнахме работа по друг проект “Bumble Bee II-3”
И двата модела претърпяха подобрения във времето , за да достигнат до сегашните си – високи нива на сигурност и ефективност.
Последва създаването на първия ни едноместен паратрайк “Bumble Bee II-4”
Отново двуместен “Bumble Bee II-5” се различава съвсем малко от предшественика си Bumble Bee II-3.
В създаването на всички модели участвахме Атанас Банков – пилот и Иван Банков – конструктор. Взаимната ни работа доведе до създаването на машини, които се характеризират с високa ефективност, стабилност и сигурност през всички етапи от полета.
През 2017 завършихме работата по последното ни въздухоплавателно средство “Bumblebee II-6” Тази машина съчетава натрупания през годините опит и е с отлично поведение, както във въздуха , така и при излитане и кацане. Паратрайкът издържа тестовете пред “DULV” – Германия и сега притежава типов сертификат за серийно производство, който е гарант за качество на световно ниво и помага на пилотите, закупили машини от “Екстрийм Юнивърс” ООД, да ги регистрират лесно в много страни по света: DULV-MUSTERZULASSUNG-BUMBLE-BEE-II-6