Екипът на Екстрийм Юнивърс

Екипът на Екстрийм Юнивърс

“Екстрийм Юнивърс” ООД е дружество, което се занимава с производството на моторни парапланери, обучение на пилоти и инструктори, тандемни полети, въздушна реклама и популяризиране на въздушните спортове.
Отличните въздухоплавателни средства, които произвеждаме, са плод на амбицията на екип от професионалисти, които имат дългогодишен – летателен и технически опит.
Първите си полети направихме през 2007 г.  Вече 15 години работим с цел да надграждаме високите резултати, които постигаме. Стремим се да предизвикваме себе си, своите знания и умения. Крайната ни цел е да ви предоставим възможност да летите с удоволствие и безопасно.
Екипът ни се състои от хора, отдадени на авиацията, които са посветили много години на това да се усъвършенстват.

През 2007 г. ,благодарение на съвместните ни усилия, създадохме първия, български, двуместен, моторен парапланер (паратрайк). Той продължава вече над 15 години да лети безпроблемно.  След неговото производство преминахме през много полети, усъвършенствания и разработки. Създадохме много модели на двуместни и едноместни, моторни парапланери. 

През 2017 г. завършихме дългия процес на проектиране, изработка и тестове на един от най – добрите модели моторни парапланери в света “Земна  пчела 6” .  Той притежава сертификат за серийно производство от световно признатата, немска организация за изпитване на въздухоплавателни средства –  DULV.

Днес се радваме на финалните тестове на нашия последен модел въздухоплавателно средство – “Мултипланер 7” . Това е уникално въздухоплавателно средство, което може да лети като парапланер или делтапланер, в зависимост от типа крилото, което пилота  е свикнал да управлява.

Повече подробности за нашите въздухоплавателни средства можете да намерите в раздел Производство.

Видеа и снимки от нашите разработки и приключения можете да намерите в раздел Галерия.

Последвайте екипът на Екстрийм Юнивърс в Instagram, Facebook, YouTube

През годините изградихме професионални отношения с други лидери в авиационната индустрия и сме официални вносители на техните продукти за България. “Екстрийм Юнивърс” ООД е официален представител на Galaxy Rescue Systems, Windtech paragliders, Icaro helmetsPPG smoke и други.

Paragliding - The Extreme Universe team

Иван Банков
Управител

Създател на първия, български, двуместен паратрайк

Powered Paragliding - The Extreme Universe team

Атанас Банков
Пилот – инструктор